FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert zagrebačkog HGM jazz orkestra u New Yorku

ZAGREB/NEW YORK, 13. siječnja 2006. (Hina) - Jazz orkestar Hrvatskeglazbene mladeži (HGM) održat će popodne po lokalnom vremenu u NewYorku koncert na kojemu će svirati djela američkih i hrvatskihskladatelja te aranžera Miljenka Prohaske i Tomislava Šabana,potvrđeno je u HGM-u.
ZAGREB/NEW YORK, 13. siječnja 2006. (Hina) - Jazz orkestar Hrvatske glazbene mladeži (HGM) održat će popodne po lokalnom vremenu u New Yorku koncert na kojemu će svirati djela američkih i hrvatskih skladatelja te aranžera Miljenka Prohaske i Tomislava Šabana, potvrđeno je u HGM-u.

HGM jazz orkestar Zagreb gostuje u New Yorku na 33. međunarodnoj godišnjoj konferenciji Svjetskog udruženja jazz pedagoga od 11. do 14. siječnja.

Poziv od Svjetskoga udruženja jazz pedagoga u HGM-u drže izuzetnim priznanjem toj organizaciji, koja je u manje od četiri godine stvorila vrstan mladi orkestar, visoke izvođačke razine, koji predstavlja jedini oblik jazz edukacije te bazu za razvoj jazz pedagogije u Hrvatskoj.

HGM jazz orkestar Zagreb predložio je ove godine Jeunesses musicales International da postane osnovom Svjetskoga jazz orkestra mladih.

Orkestar je osnovan u ožujku 2002. u Međunarodnom kulturnom centru HGM u Grožnjanu. Projekt je nastao na inicijativu mladih jazz glazbenika. Voditelj i dirigent HGM jazz orkestra Zagreb je Sigi Feigl, predavač na Akademiji za glazbu i primijenjene umjetnosti u Grazu te umjetnički direktor i donedavno voditelj Jazz Big Banda Graza. Članovi orkestra su učenici glazbenih škola i mladi glazbenici iz Zagreba i drugih hrvatskih gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙