FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U veljači u Zagrebu koncerti Bečke državne opere i Bečke filharmonije

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Proslavljeni ansambli Bečke državneopere i Bečke filharmonije gostovat će u Koncertnoj dvorani VatroslavLisinski 19. i 20. veljače, u organizaciji Koncertne direkcije Zagrebi glavnog sponzora Hypo Alpe Adria grupe.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Proslavljeni ansambli Bečke državne opere i Bečke filharmonije gostovat će u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 19. i 20. veljače, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb i glavnog sponzora Hypo Alpe Adria grupe.

Spomenuti nastupi predstavljeni su kao projekt "Koncerti stoljeća", a bit će u znaku obilježavanja 250. godina od rođenja austrijskog skladatelja W. A. Mozarta i kruna su šestogodišnje suradnje Beča i Zagreba te dokaz prijateljstva dviju država, Hrvatske i Austrije, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Koncertne direkcije Zagreb, na kojoj je bio i predsjednik Uprave Hypo Alpe Adria Grupe Heinz Truskaller.

Prvi nastup Bečke državne opere 19. veljače bit će u znaku koncertne izvedbe Mozartove opere "Cosi fan tutte" pod ravnanjem uglednoga dirigenta maestra Petera Schneidera.

Uz zbor i orkestar nastupit će i vodeći solisti Adriana Damato (sopran), Cornelia Salje (mezzosopran), Saimir Pirgu (tenor), Adrian Eroed (bariton), Simina Ivan (sopran) i Wolgang Bankl (bas).

Drugoga dana, 20. veljače, danas vodeći svjetski ansambl Bečka filharmonija, također pod ravnanjem maestra Petera Schneidera i sa solistom Wernerom Hinkom na violini, izvest će dva Beethovenova djela - Uvertiru Leonora i Treću simfoniju "Eroicu", te tri Mozartova djela - Adagio u E-duru KV 261, Rondo u B-duru KV 269 i Rondo u C-duru KV 373.

Za ta dva koncerta karte su već odavno rasprodane. Naime, u prodaji je bilo 1200 karata, po cijeni od 500 kuna, a ostale karte ponuđene su sponzorima tih velikih koncerata.

Za pretplatnike ciklusa "Pretplata plus" Koncertne direkcije Zagreb karte su se mogle nabaviti po cijeni od 250 kuna.

Ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb, Saša Britvić izvijestio je da Koncertna direkcija Zagreb već dvije godine radi na pripremi ovoga gostovanja koje su prozvali "Koncertima stoljeća", izrazivši zadovoljstvo da će se na njima izvesti kapitalna djela svjetske glazbene literature.

Austrijska veleposlanica u Zagrebu dr. Helga Konrad naglasila je važnost tih koncerata u povodu 250. obljetnice Mozartova rođenja, rekavši da će "hrvatska publika preko tih velikih glazbenih djela shvatiti poruku prijateljske Austrije sada, kada je Austrija preuzela predsjedanje EU-om".

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će Zagreb ovim gostovanjem bečkih glazbenika pokazati da pripada vrhunskim europskim metropolama kada su u pitanju takvi glazbeni projekti.

Gradonačelnik je rekao kako bi se, ako se glazbena struka složi, zbog velikog zanimanja publike, koncerti mogli pratiti i na velikom videozidu na Trgu bana Jelačića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙