FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU: HZMO obmanuo umirovljenike

SPLIT, 1. veljače 2006. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Ante Kriletić na današnjoj konferenciji zanovinare u Splitu optužio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje(HZMO) da je obmanuo umirovljenike jer im nije omogućio provjeruizračuna obeštećenja po metodologiji Ustavnog suda iz 1998.
SPLIT, 1. veljače 2006. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Ante Kriletić na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu optužio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) da je obmanuo umirovljenike jer im nije omogućio provjeru izračuna obeštećenja po metodologiji Ustavnog suda iz 1998.

Kriletić je kazao da splitska područna služba HZMO-a nije poštivala Zakon o provedbi Odluke Ustavnog suda, te da je, umjesto ponovnog izračuna svote obeštećenja na temelju umirovljeničkih tužbi, poslala samo dopis u kojemu je izvijestila HSU da je svota obeštećenja ispravno obračunata, što nije točno.

Prozivajući HZMO za obmanjivanje umirovljenika, Kriletić je rekao da HZMO ponovno uvodi praksu "treniranja strogoće nad najugroženijom društvenom skupinom jer, odbijajući izračun po metodologiji Ustavnog suda, uskraćuje podatke o stvarnoj visini mirovine".

HSU u Splitu, kao dio vladajuće gradske koalicije, izražava opravdanu sumnju da je razlog nekorektnog i bahatog ponašanja HZMO-a taj što je na čelu splitske ispostave SDP-ovka Nađa Krnić, rekao je Kriletić.

Ustvrdio je da je SDP stranka koja je nasamarila umirovljenike te da njezin istaknuti član Davorko Vidović tvrdi da država umirovljenicima ne duguje ni kune jer da je taj problem riješen u prvih šest mjeseci mandata Vlade Ivice Račana.

Kriletić je pozvao sve umirovljenike koji će, kako je kazao, ubrzo predstavljati polovicu hrvatskog biračkog tijela da na idućim izborima daju glas Hrvatskoj stranci umirovljenika kako bi HSU dobio barem deset saborskih zastupnika. "To je jedini način da osiguramo potpunu provedbu odluke Ustavnog suda i dovedemo mirovine na razinu 70 posto prosječne plaće u Hrvatskoj", kazao je Kriletić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙