FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: osnovana nova umirovljenička udruga

KARLOVAC, 11. siječnja 2006. (Hina) - Skupina karlovačkih umirovljenikadanas je osnovala novu umirovljeničku udrugu pod nazivom "Klubumirovljenika Karlovac" kako bi time omogućili da se realizirasporazum koji su u rujnu dvojica gradskih vijećnika, protivno voljiHSU-a, potpisali s HDZ-om.
KARLOVAC, 11. siječnja 2006. (Hina) - Skupina karlovačkih umirovljenika danas je osnovala novu umirovljeničku udrugu pod nazivom "Klub umirovljenika Karlovac" kako bi time omogućili da se realizira sporazum koji su u rujnu dvojica gradskih vijećnika, protivno volji HSU-a, potpisali s HDZ-om.

Sporazum se nije mogao realizirati jer HSU i Matica umirovljenika nikada nisu stali iza njega, smatrajući ga političkom trgovinom njihova bivšeg vijećnika Franje Capana.

Sporazumom o zajedničkom djelovanju u Gradskom vijeću bivši vijećnik HSU-a Franjo Capan omogućio je, zajedno s još jednim vijećnikom HSS-a, vlast koaliciji predvođenoj HDZ-om. HSU, kao i HSS, bili su dio predizborne koalicije na čelu sa SDP-om.

Tim sporazumom, koji je u ime HDZ-a potpisao ministar Branko Vukelić kao predsjednik gradskog ogranka HDZ-a, umirovljenici stariji od 65 godina imaju pravo na besplatan gradski prijevoz, oni s mirovinom ispod 600 kuna na 100 kuna mjesečne pomoći iz gradskog proračuna, oni stariji od 70 godina prednost pri specijalističkim pregledima u karlovačkoj Općoj bolnici. Sporazumom se Grad obvezao umirovljenicima dodijeliti prostor za njihov klub.

"Zbog nerazumljivog otpora (HSU-a i Matice umirovljenika) potrebno je formirati novu udrugu da bi se mogao realizirati upravo HSU-ov predizborni program, sadržan u Sporazumu", rekao je Darko Križanić, inače član Poglavarstva, danas izabran za predsjednika nove udruge.

"To je prije svega formiranje kluba, koji će biti otvoren sve dane u tjednu, i to kroz čitav dan, a bit će na raspolaganju umirovljenicima za druženje i za razne aktivnosti bez obzira na stranačku pripadnost", rekao je Franjo Capan.

Trojica od 40-ak nazočnih današnjoj osnivačkoj skupštini izrazili su sumnju da sigurnu budućnost mogu imati udruga i klub koji su rezultat političke trgovine, a jedan od njih, Tomica Majetić, iz tih je razloga odbio prihvatiti članstvo u Upravnom vijeću Kluba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙