FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački HSU očekuje povrat mandata

KARLOVAC, 23. siječnja 2006. (Hina) - Karlovačka organizacija HSU-aočekuje od svog suspendirana vijećnika u Gradskom vijeću Franje Capanada vrati mandat stranci, a od člana Gradskog odbora Darka Križanića darazgovara s gradonačelnikom Mirom Škrgatićem kako bi se vlastočitovala želi li surađivati s HSU-om ili će umirovljenička pitanjarješavati preko te dvojice umirovljenika i novoosnovana Klubaumirovljenika", rekao je danas Ivan Tudić, predsjednik karlovačkog HSU-a.
KARLOVAC, 23. siječnja 2006. (Hina) - Karlovačka organizacija HSU-a očekuje od svog suspendirana vijećnika u Gradskom vijeću Franje Capana da vrati mandat stranci, a od člana Gradskog odbora Darka Križanića da razgovara s gradonačelnikom Mirom Škrgatićem kako bi se vlast očitovala želi li surađivati s HSU-om ili će umirovljenička pitanja rješavati preko te dvojice umirovljenika i novoosnovana Kluba umirovljenika", rekao je danas Ivan Tudić, predsjednik karlovačkog HSU-a.

O daljnjoj suradnji s gradskom vlasti ovisi hoće li samo Capan ili i Capan i Križanić biti izbačeni iz HSU-a, rekao je Tudić na današnjoj tiskovnoj konferenciji..

Franjo Capan i Darko Križanić prekršili su stranački Statut, pa je Capan suspendiran još prije tri mjeseca jer je samovoljno potpisao Sporazum s HDZ-om (pri stranačkom Sudu časti u tijeku je žalbeni postupak), a o možebitnu isključenju Križanića stranka će odlučiti ovisno o tome hoće li ili ne Gradsko vijeće, Gradsko poglavarstvo i gradonačelnik promijeniti način suradnje s umirovljenicima, kazao je danas Tudić.

Glede vraćanja mandata HSU Capana drži za riječ "da će", kako je sam rekao, "svoj mandat prepustiti nekom mlađem umirovljeniku čim umirovljenici dobiju svoj klub".

Klub je bila jedna od stavaka Sporazuma s HDZ-om, a zatim i dodatka Sporazuma s gradom Karlovcem i Županijom o provedbi umirovljeničkog programa, zahvaljujući kojem je Capan dao HDZ-u odlučujući glas za vijećničku većinu.

Osnivanje Kluba umirovljenika (kao nova udruga utemeljen 11. siječnja, a za predsjednika je izabran Darko Križanić) HSU ocjenjuje kao "dio političke trgovine".Tajnik HSU-a Josip Horvatić drži da je "i zbog troškova i zbog podjela umirovljenika općedruštveno neprihvatljivo da se Klub osniva mimo Matice umirovljenika, koja djeluje već šezdeset godina.

(Hina) xvhor yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙