FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog izjava o štetnosti mesa Drnovšeku prijeti moguća tužba

LJUBLJANA,7. veljače(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekstekao je u zadnje vrijeme mnogo simpatija istupima u kojima otvorenogovori o svojoj borbi protiv raka, ali je izjavom da je u tome ključnaprehrana i ispuštanje mesa s jelovnika izazvao ogorčenje seljačkihudruga i mesne industrije, pa nije isključeno da bi mogao biti tuženza izazivanje poslovne štete, piše u utorak poslovni dnevnik"Finance".
LJUBLJANA,7. veljače(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek stekao je u zadnje vrijeme mnogo simpatija istupima u kojima otvoreno govori o svojoj borbi protiv raka, ali je izjavom da je u tome ključna prehrana i ispuštanje mesa s jelovnika izazvao ogorčenje seljačkih udruga i mesne industrije, pa nije isključeno da bi mogao biti tužen za izazivanje poslovne štete, piše u utorak poslovni dnevnik "Finance".

"Napravljena je šteta slovenskoj industriji mesa i kad bih ja bio direktor nekog poduzeća u toj djelatnosti, razmišljao bih o tužbi", rekao je za "Finance" Janez Slevec, predsjednik nacionalne udruge uzgajivača goveda koji dodaje da su uzgajivači ionako zbog preniskih cijena na domaćem tržištu odlučuju za izvoz.

Tajnik komorskog udruženja mesoprerađivača Boris Jež smatra da se Drnovšekova izjava o navodnoj štetnosti mesa za zdravlje mora shvatiti kao osobno mišljenje, a ne apel za bojkot iako priznaje da predsjednikovo mišljenje može imati utjecaja na potrošače.

"Finance" podsjećaju da je udruga uzgajivača goveda iz Teksasa prije deset godina za deset milijuna dolara odštete tužila američku televizijsku zvijezdu Oprah Winfrey zbog njene izjave da meso izaziva rak, ali je kasnije od tužbe odustala.

Slovenski predsjednik je pravilnu prehranu kao jednu od ključnih stvari u svojoj prirodnoj metodi borbe protiv raka spomenuo je u nedjelju u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV, a osim mesa prestao je konzumirati i alkoholna pića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙