FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Odgođena sjednica parlamenta o referendumu

PODGORICA, 6. veljače 2006. (Hina) - Crnogorski predsjednik FilipVujanović odgodio je u ponedjeljak nakon razgovora s izaslanikom EU zareferendum Miroslavom Lajčakom već zakazanu sjednicu crnogorskogparlamenta na kojoj je uz ostalo trebalo odlučiti o datumu održavanjareferenduma na kojem bi se građani Crne Gore očitovali o državnomstatusu.
PODGORICA, 6. veljače 2006. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović odgodio je u ponedjeljak nakon razgovora s izaslanikom EU za referendum Miroslavom Lajčakom već zakazanu sjednicu crnogorskog parlamenta na kojoj je uz ostalo trebalo odlučiti o datumu održavanja referenduma na kojem bi se građani Crne Gore očitovali o državnom statusu.

Slovački diplomat, koji posreduje u dogovoru vlasti i oporbe o referendumskim pravilima, obavijestio je Vujanovića da je postignut napredak i da su dva od ukupno 5 spornih pitanja usuglašena, te da su dva pitanja blizu postizanja dogovora.

Lajčak je stoga zamolio Vujanovića da odgodi za utorak zakazanu sjednicu crnogorskog parlamenta.

Crnogorski predsjednik je prihvatio sugestije izaslanika EU, ali je napomenuo da odgoda neće dugo trajati kako bi se referendum održao u travnju ove godine.

Europski izaslanik Miroslav Lajčak nastavlja u utorak pregovore s pojedinim političkim strankama u Crnoj Gori o pravilima za održavanje referenduma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙