FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović najavljuje "novu realnost na Balkanu"

PODGORICA, 17. siječnja 2006. (Hina) - Crnogorski premijer MiloĐukanović izjavio je u utorak da se Europa treba pripremiti za novurealnost na Balkanu kada će nakon travanjskog referenduma dobiti novuneovisnu državu- Crnu Goru.
PODGORICA, 17. siječnja 2006. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u utorak da se Europa treba pripremiti za novu realnost na Balkanu kada će nakon travanjskog referenduma dobiti novu neovisnu državu- Crnu Goru.

Nakon razgovora s izaslanstvom Socijaldemokratske partije (SDP) Austrije u Podgorici, Đukanović je rekao da će Crna Gora i nakon toga nastaviti s istim entuzijazmom i odgovornošću pridonositi stabilnosti u regiji i njenom uključivanju u europsku i euroatlantsku zajednicu.

Predsjednik odbora austrijskog SDP-a za vanjsku politiku Peter Schieder izjavio je da je kao član Venecijanske komisije vrlo zadovoljan uvjeravanjem Podgorice da će se u organiziranju i održavanju referenduma o neovisnosti Crne Gore poštovati najviši europski standardi. Venecijanska komisija je savjetodavno tijelo Vijeća Europe za ustavnopravna pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙