FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: Vujanović u ponedjeljak s izaslanikom EU-a

PODGORICA, 5. veljače 2006. (Hina) - Crnogorski predsjednik FilipVujanović sastat će se u ponedjeljak s posebnim izaslanikom Europskeunije za crnogorski referendum Miroslavom Lajčakom koji bi ga trebaoizvijestiti o napretku u pregovorima vlasti i oporbe oko usuglašavanjauvjeta referenduma o neovisnosti Crne Gore.
PODGORICA, 5. veljače 2006. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović sastat će se u ponedjeljak s posebnim izaslanikom Europske unije za crnogorski referendum Miroslavom Lajčakom koji bi ga trebao izvijestiti o napretku u pregovorima vlasti i oporbe oko usuglašavanja uvjeta referenduma o neovisnosti Crne Gore.

Vujanović bi nakon toga trebao odlučiti hoće li već zakazana sjednica crnogorskog parlamenta biti održana u utorak ili kasnije. Na toj bi sjednici, kako je najavljeno, trebao biti dogovoren termin održavanja referenduma.

Lajčak je rekao da u pregovorima o uvjetima za održavanje referenduma "postoji napredak", ali da je očekivao više. On je najavio da će se u ponedjeljak, prije razgovora sa Vujanovićem, sastati sa predstavnicima oporbe i premijerom Milom Đukanovićem.

"Ukoliko budem vidio da je angažiranje oba bloka iskreno, zamolit ću Vujanovića da odgodi sjednicu zakazanu za 7. veljače. Međutim, ako bude postojala očigledna opstrukcija ili odugovlačenje, onda je to igra koju ne mogu prihvatiti", rekao je Lajčak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙