FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carla del Ponte traži pristup dokumentaciji i uhićenje svih optuženih

BEOGRAD,6. veljače 2006.(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla delPonte izjavila je u ponedjeljak u Beogradu da od srbijanskih vlastiočekuje pristup dokumentima i uhićenje svih odbjeglih haškihoptuženika.
BEOGRAD,6. veljače 2006.(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte izjavila je u ponedjeljak u Beogradu da od srbijanskih vlasti očekuje pristup dokumentima i uhićenje svih odbjeglih haških optuženika.

"Od predstavnika vlasti dobila sam uvjeravanja da će suradnja s Haškim sudom biti ostvarena, ali ja trebam rezultate...", kazala je Carla del Ponte nakon susreta s ministrom obrane Srbije i Crne Gore Zoranom Stankovićem, precizirajući da je na slobodi još šest haških optuženika iz Srbije, te da od travnja 2004. godine nitko nije izručen Haškom sudu.

"Glavnoj haškoj tužiteljici predočili smo rezultate do kojih smo došli u istrazi (o pomagačima haškim optuženicima) i nadam se da to daje nadu da ćemo postići zadovoljavajuću suradnju", kazao je ministar Stanković, dodajući da vlasti u Beogradu "žele da istraga bude provedena na pravi način, te kad se prikupe dokazi, da odgovorni za pomaganje haškim optuženicima budu uhićeni".

"Zato oprezno postupamo s imenima, a ima ih dosta", kazao je Stanković odgovarajući na pitanje zašto javnosti nisu priopćena imena onih koji su osumnjičeni za pomoć haškim optuženicima, te je dodao da "istragu vode istražni organi, a ne mediji".

Nakon susreta s ministrom Stankovićem, Carla del Ponte u izjavi novinarima nije posebno spominjala Ratka Mladića.

Glavna haška tužiteljica u Beogradu se sastala i s ministrom za ljudska i manjinska prava SCG, zaduženim za suradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem, srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom i s tužiteljem za ratne zločine Republike Srbije Vladimirom Vukčevićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙