FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Florance Hartmann: Nema političke volje za da se Mladića uhiti

BEOGRAD,12. siječnja 2006.(Hina) - Haški optuženik Ratko Mladić neskriva se u šumi već u objektima pod zaštitom dijela vojneobavještajne službe i on bi se, da postoji politička volja, mogaodovesti pred Haški sud u roku od 48 sati, izjavila je FloranceHartmann, glasnogovornica glavne haške tužiteljice Carle del Ponte zabeogradski dnevnik "Blic" od četvrtka.
BEOGRAD,12. siječnja 2006.(Hina) - Haški optuženik Ratko Mladić ne skriva se u šumi već u objektima pod zaštitom dijela vojne obavještajne službe i on bi se, da postoji politička volja, mogao dovesti pred Haški sud u roku od 48 sati, izjavila je Florance Hartmann, glasnogovornica glavne haške tužiteljice Carle del Ponte za beogradski dnevnik "Blic" od četvrtka.

"Ratka Mladića nikada nisu ni pokušavali uhititi. Kad se u srpskoj javnosti govori o njegovu uhićenju, službe ga samo pozovu na čaj. Mladić se može dovesti u Haag za 48 sati. Ali, za to ne postoji politička volja i državna tijela ne rade ništa po tom pitanju", kazala je ona, ponavljajući da sve informacije Haškog tužiteljstva upućuju na to da je Mladić u Srbiji.

"Politika dobrovoljne predaje (optuženih) ima svoje granice. Srbiji nije dan nalog za dobrovoljnu predaju, već nalog za uhićenje. Pet bjegunaca je na teritoriju Srbije i Crne Gore (SCG), uključujući i Radovana Karadžića. Cijela država je njihov talac, a službe kreiraju holivudski scenarij traganja za Mladićem", kazala je Florance Hartmann.

Ona je potvrdila da Haški sud, nakon što je dobio kopiju osobnog dosjea Ratka Mladića, traži da mu se dostave i naredbe i ukazi, kao i zdravstveni karton koji prati Mladićevo zdravstveno stanje od 1995. godine.

"On se liječio u mnogim mjestima, pa i u Beogradu, u vrijeme kad smo ga tražili. To je dokaz da ga je država skrivala. Zdravstveni karton može vam pomoći da ga locirate. Tko ima uvid u Mladićev zdravstveni karton, znat će gdje ga treba tražiti. Tu se vidi zahtijeva li njegovo zdravstveno stanje redovite kontrole", kazala je Hartmann.

Srbijanski dužnosnici i dalje tvrde da Ratko Mladić nije u Srbiji, te da ga ne skrivaju vojne ili neke druge srbijanske službe, a u više navrata su osporavali i stalne glasine da se s odbjeglim Mladićem pregovara o njegovoj dobrovoljnoj predaji Haškom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙