FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: U prošle dvije godine 12 velikih akcija potrage za Mladićem

SARAJEVO,4. veljače(Hina) - Na području Srbije i Crne Gore od kolovoza2004. godine do studenoga 2005. provedeno je 12 većih akcija čiji jecilj bio uhićenje bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba RatkaMladića no sve one završene su bez uspjeha, izjavio je ministar SCG zaljudska i manjinska prava Rasim Ljajić koji ujedno obnaša dužnostpredsjednika nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim tribunalom.
SARAJEVO,4. veljače(Hina) - Na području Srbije i Crne Gore od kolovoza 2004. godine do studenoga 2005. provedeno je 12 većih akcija čiji je cilj bio uhićenje bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića no sve one završene su bez uspjeha, izjavio je ministar SCG za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić koji ujedno obnaša dužnost predsjednika nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim tribunalom.

U intervjuu što ga je u subotu objavio sarajevski "Dnevni avaz", Ljajić je pojasnio kako govori o akcijama većeg opsega istaknuvši kako se druge, redovite, provode svakodnevno.

"Ni ja niti itko u SCG, ali ni u međunarodnoj zajednici ne znamo točno gdje je Mladić. Nitko ne može s potpunom sigurnošću reći da on nije u Srbiji, ali niti da jest", rekao je on.

Ljajić je kazao kako se za Mladićem do sada tragalo na području Jastrepca, Zlatibora, u okolici Valjeva, po stanovima, bolnicama i manastirima na području Srbije.

Ministar Ljajić je potvrdio kako se traga i za ostalim optuženicima no, Mladić je "apsolutni prioritet" jer je Srbiji u najvećem interesu da on što prije bude prebačen u Den Haag.

Dio tih napora predstavljat će i očekivano kažnjavanje onih koji su Mladiću u prošlosti pomagali da se skriva, a istragu o tome provodi Vojno-sigurnosna agencija, kazao je Ljajić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙