FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: Seljačke udruge najavile osnivanje krovne organizacije

POŽEGA, 5. veljače 2006. (Hina) - Predstavnici 30-tak seljačkih udrugaiz cijele Hrvatske danas su na sastanku u Požegi najavili osnivanjekrovne organizacije.
POŽEGA, 5. veljače 2006. (Hina) - Predstavnici 30-tak seljačkih udruga iz cijele Hrvatske danas su na sastanku u Požegi najavili osnivanje krovne organizacije.

Ocijenili su da je stanje u agraru "katastrofalno", zatražili su ostavku ministra poljoprivrede Petra Čobankovića i hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić rekao je da će "za mjesec ili najkasnije dva mjeseca imati snažnu (seljačku) udrugu na razini Hrvatske, koja će imati snage utjecati na sve ono što se u poljoprivredi događa, posebno s aspekta ulaska u EU".

Po njegovu mišljenju "sada nitko ne predstavlja hrvatske poljoprivrednike i oni nemaju utjecaja na kreiranje zakona", te da su "zato pokrenuli inicijativu za osnivanjem krovne organizacije".

Predsjednik Saveza udruga proizvođača mlijeka, Stjepan Bistrović, ujedno je najavio i prosvjede proizvođača mlijeka ako se, kako je kazao, "do sredine mjeseca proizvođačima mlijeka poticaji ne isplate u punom iznosu i zakonskome roku".

"Nisu seljaci varali na poticajima, već suprotno s isplatama se stalno kasni. U proizvodnji mlijeka dug se u pravilu vuče i do četiri mjeseca što je nedopustivo", ustvrdio je Bistrović.

Predstavnici seljačkih udruga osudili i inicijativu prema kojoj bi se državno poljoprivredno zemljište davalo samo u koncesiju.

"Neka Vlada razmotri mogućnost koju mi predlažemo ,a to je da ta zemlja ide isključivo u prodaju, a zemljište na kojem nije riješeno imovinsko stanje neka se da na dugogodišnji zakup", rekao je Ivo Kotarac iz Odbora seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙