FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeno suđenje Sadamu Huseinu

BAGDAD, 29. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Suđenje bivšem iračkompredsjedniku Sadamu Huseinu u nedjelju je, nakon niza odgoda idugotrajnih polemika o neovisnosti sudaca i vjerodostojnosti suda,nastavljeno u Bagdadu pod predsjedanjem novog suca Raufa AbdelaRahmana.
BAGDAD, 29. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Suđenje bivšem iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu u nedjelju je, nakon niza odgoda i dugotrajnih polemika o neovisnosti sudaca i vjerodostojnosti suda, nastavljeno u Bagdadu pod predsjedanjem novog suca Raufa Abdela Rahmana.

Rauf Rashid Abdel Rahman zamijenio je kurdskog suca Rizkara Amina koji je podnio ostavku u znak prosvjeda protiv navodnog miješanja vlade u sudski proces.

Sadama Huseina i njegovih sedam suoptuženika tereti se za masakr 148 šijitskih seljaka iz Doujad'la (sjeverno od Bagdada) kao odgovor na napad na predsjednički konvoj kada je Sadam posjetio selo 1982. godine.

U nedjelju će pred sud izaći dva svjedoka koji će govoriti o sudbini seljaka Doujad'la nakon napada na predsjednički konvoj 8. srpnja 1982. godine.

Vjerodostojnost suđenja, koje je do sada u tri mjeseca imalo samo tri saslušanja, dovedeno je u pitanje nakon ubojstva dva odvjetnika obrane, niz incidenata u sudnici i hirova optuženika, nakon ostavke suca Amina, a zatim i ne prihvaćanje kandidature jednog suca za kojeg se otkrilo da je nekada bio član Sadamove stranke Baas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙