FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sl. Brod: seljačke udruge najavile udruživanje radi zaštite interesa

SLAVONSKI BROD, 19. siječnja 2006. (Hina) - Predstavnici više seljačkihudruga s područja Slavonije i Baranje i sjeverne Hrvatske nakonferenciji za novinare u Slavonskom Brodu najavili su udruživanjeradi zaštite seljačkih interesa.
SLAVONSKI BROD, 19. siječnja 2006. (Hina) - Predstavnici više seljačkih udruga s područja Slavonije i Baranje i sjeverne Hrvatske na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu najavili su udruživanje radi zaštite seljačkih interesa.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić rekao je da će seljaci, bude li trebalo, biti spremni i politički se organizirati po uzoru na neke interesne skupine koje su to već učinile. Zbog svoje razjedinjenosti udruge imaju slab utjecaj na kreiranje poljoprivredne politike što je posebno značajno sada kada ulazimo u Europsku uniju, ustvrdio je Grivičić pozivajući na okupljanje sve one udruge koje žele pozitivne promjene u hrvatskome agraru. Nazočni su izrazili ogorčenost, kako kažu, izjavama iz resornog ministarstva kako su seljaci pokrali državu varajući na poticajima i plavom dizelu, a Vladimir Novotni iz Nezavisnih hrvatskih seljaka ističe da nisu problem takve izjave već što one "očito trebaju pripremiti javnost za daljnje smanjivanje poticaja seljačkim obiteljskim gospodarstvima".

"Prava je istina da poticaji za prošlu godinu dobrim dijelom još nisu isplaćeni", naveo je Matija Brlošić iz đakovačke udruge Brazda.

Na sastanku na kojem su još bili i predstavnici Odbora seljačkih udruga Slavonije i Baranje te Stožera za obranu interesa obiteljskih gospodarstava kritizirana je vladina agrarna politika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙