FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pitomača: Kolar i Pecek s proizvođačima duhana

PITOMAČA, 30. siječnja 2006. (Hina) - Saborski zastupnici HSS-a ŽeljkoPecek i Ivan Kolar na današnjoj su konferenciji za novinare podnazivom "Opstanak proizvodnje duhana u Podravini" rekli kako bi novacza poticanje duhanske proizvodnje osim države trebali izdvajati iproizvođači cigareta.
PITOMAČA, 30. siječnja 2006. (Hina) - Saborski zastupnici HSS-a Željko Pecek i Ivan Kolar na današnjoj su konferenciji za novinare pod nazivom "Opstanak proizvodnje duhana u Podravini" rekli kako bi novac za poticanje duhanske proizvodnje osim države trebali izdvajati i proizvođači cigareta.

"Novac treba tražiti ondje gdje ga ima, a to su u ovom slučaju cigarete", rekao jer Kolar, objasnivši kako misli na Tvornicu duhana Rovinj.

Pecek i Kolar su u Pitomači razgovarali s proizvođačima duhana jer kane da se na posebnoj sjednici saborskog Odbora za poljoprivredu raspravlja o duhanskoj proizvodnji. "Toj proizvodnji u Podravini moramo pristupiti strateški kako bismo ju očuvali, a duhan učinili dobrim izvoznim proizvodom. Proizvođačima se mora pomoći jer je duhan u Podravini udomaćen više od 30 godina, ulaganja u proizvodnju su velika a seljaci su prihvatili najnovija tehnološka rješenja u svijetu", rekao je Pecek.

Konferenciji za novinare nazočili su i predstavnici Udruge proizvođača duhana "Krupan list" koja okuplja 2500 proizvođača duhana iz Podravine te Slavonije i Baranje.

Predsjednik Udruge Željko Aragović izvijestio je kako će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva konačno isplatiti 55 milijuna kuna poticaja za prošlogodišnju proizvodnju pa će Udruga odustati od prosvjeda. "To je dobar zaokret u državnoj politici prema proizvođačima duhana jer do sada nismo bili dobro prihvaćeni ni na državnoj ni na lokalnoj razini", rekao je Aragović.

Dodao je kako bi u idućih desetak dana u Ministarstvu poljoprivrede primarni proizvođači duhana, otkupljivači duhanskog lista i proizvođači cigareta trebali razmotriti pitanja potpore za 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙