FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. veljače 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 5. veljače 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

RIJAD - Djelatnik na aerodromu u Saudijskoj Arabiji zaspao je u prtljažnom prostoru zrakoplova koji je prevozio hodočasnike i tako dospio u Tursku. Muhammed Ahmed Mursi (30) je hospitaliziran odmah trosatnog leta od Džede do Diyarbakira u Turskoj. Mursi se probudio odmah nakon što je zrakoplov poletio i počeo je lupati po pregradnim zidovima. Posada je shvatila da se netko nalazi u prtljažnom prostoru i uključila grijanje, spasivši tako Mursija od sigurne smrti.

MONTREAL - Kanađanka koja je u rijeci neočekivano ulovila morskog psa dugog tri metra mogla bi zaraditi globu zbog krivolova, budući da nije imala dozvolu za lov te vrste ribe, piše tamošnji tisak u subotu. Diane Guillemette lovila je ribu ispod leda u rijeci Saguenay, pritoci rijeke St. Lawrence, prošlog tjedna, kada je osjetila da nešto veliko grize. Mislila je da je to veliki bakalar, a kada je nakon duge bitke uz pomoć drugih ribiča izvukla ribu na obalu pod snijegom, imala je što vidjeti: uhvatila je grenlandskog morskog psa teškog 230 kilograma. No nakon toga doživjela je novo iznenađenje: na vrata su joj pokucali inspektori koji su je upozorili da je njezin ulov protuzakonit jer nije imala ribolovnu dozvolu za morske pse, prenosi list Quotidien.

JERUZALEM - Izraelska je vojska "unovačila" ljame, životinje izvorno iz Latinske Amerike, kao nove nosače tereta svojim pješačkim jedinicama na teškom terenu, objavljeno

je iz vojnih izvora. Specijalne postrojbe koje djeluju na brdovitom terenu na sjeveru Izraela uz libanonsku granicu u svojem sastavu sad imaju i ljame, sposobne ponijeti i do 60 kilograma tereta. Ljama, vrlo disciplinirana životinja, ima odličan sluh i visoko razvijeni osjećaj njuha što bi također trebalo pomoći izraelskim vojnicima, rekao je šef vojne logistike general Itzhak Ben Tov. S druge strane, ljame su dosta osjetljivog karaktera, a kad im "prekipi" počinju pljuvati po ljudima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙