FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PUNXSUTAWNEY - Svizac Phil iz pensilvanijskog mjesta Punxsutawnea, čiji obožavatelji tvrde da nikad nije pogriješio, u četvrtak je predvidio da će zima potrajati još šest tjedana, što se slaže s prognozama profesionalnih meteorologa, prenose u četvrtak agencije. "Phil ne može pogriješiti. Kako on kaže, tako je", rekao je Mike Johnston, jedan od 15 članova Sviščeva kluba iz Punxsutawneya, mjesta u kojemu se svake godine održava Sviščev dan. Prema legendi, ako glodavac, kad se 2. veljače pojavi iz rupe u kojoj je proveo zimski san, ugleda svoju sjenu, znači da će zima trajati još 6 tjedana. Ako je ne vidi znači da je proljeće blizu.

AMSTERDAM - Prvi znak, poput onog prometnog, na kojemu se nalazi obavijest o zabrani pušenja marihuane u javnosti, smješten na ozloglašenom amsterdamskom glavnom trgu, uklonjen je odande samo nekoliko sati nakon postavljanja, izvijestile su u četvrtak lokalne vlasti. Ploču sa znakom o zabrani pušenja marihuane u javnosti u srijedu je, u prisutnosti mnogih znatiželjnika svečano postavio predsjednik lokalne uprave Henk van Waveren. Na ploči je bio nacrtan prekriženi smotak marihuane. Lokalna policija vjeruje da je riječ o kolekcionarskom porivu, te je naručena veća količina istih takvih znakova koja će se ponovno postaviti na raznim mjestima.

LONDON - Pete Burns neće biti kazneno gonjen zbog kaputa od majmunskoga krzna, objavile su u četvrtak britanske vlasti. Burns, slikoviti pjevač grupe Dead or Alive iz osamdesetih, ušao je u toj jakni u kuću Big Brothera za slavne ličnosti i hvalio se da je od gorilina krzna, što je uznemirilo ostale natjecatelje, a razljutilo gledatelje diljem Britanije. Gledateljstvo se žalilo pa su istražitelji otišli na set toga televizijskoga reality showa, zaplijenili kaput i odnijeli ga na pregled. Pretrage su obavljene u londonskome prirodoslovnome muzeju i pokazale su da je jakna doista od majmunskoga krzna, od crnih-bijelih gvereza, objavila je policija. To su afrički majmuni i od 1975. ilegalan je uvoz njihove kože u Britaniju pa sada policija mora otkriti gdje je kaput sašiven.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙