FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Donacija od 500 tisuća dolara za brzo prevedeno pismo iz Hrvatske

brzim prijevodom jednog pisma s hrvatskog jezika dobilodonaciju od 500.000 dolara, izjavili su sveučilišni dužnosnici uponedjeljak.
ATENA (Georgia), 9. siječnja 2006. (Hina/AP) - Sveučilište u američkoj saveznoj državi Georgiji je od čovjeka koji je bio impresioniran brzim prijevodom jednog pisma s hrvatskog jezika dobilo donaciju od 500.000 dolara, izjavili su sveučilišni dužnosnici u ponedjeljak.

Lawrence Phillips, umirovljeni liječnik iz Virginije zamolio je svoju kćer, profesoricu germanistike i slavistike na sveučilištu u Georgiji da mu pronađe nekoga tko bi mu preveo pismo napisano na hrvatskom ranih 1900-tih godina koje je njegovoj majci, rodom iz hrvatskog mjesta Zaloka, poslala jedna njena prijateljica iz rodnog mjesta.

Sat vremena nakon što je pismo dobio, profesor Keith Langston s istog sveučilišta je pismo preveo.

Impresioniran takvom brzinom, Phillips je odlučio sveučilištu ponuditi sredstva u iznosu od 500.000 dolara za projekte znanstvene suradnje s Hrvatskom.

"Ovo je možda najskuplje plaćen prijevod s hrvatskog u povijesti", našalio se Phillips.

Sveučilište u Georgiji Hrvatskoj pruža pomoć preko svog Međunarodnog instituta za demokratsko upravljanje pri Institutu za upravljanje Carl Vinson. Programi pomoći uključuju gospodarske razvojne programe u ruralnoj Hrvatskoj kao i programe razmjene sa Sveučilištem u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙