FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BANGKOK - Dvoje desetogodišnjih Tajlanđana otkrilo je ovoga tjedna da su zamijenjeni pri rođenju i da žive s krivim obiteljima, potvrdili su mjesni dužnosnici. Jeerawuth Boonyoo i Orawan Chanthong, dječak i djevojčica koji se poznaju iz škole, saznali su da su iz rodilišta u obalnoj južnoj pokrajini Trang poslani krivim obiteljima. Oboje su rođeni 14. svibnja 1995. i njihove majke izgubile su nedugo nakon porođaja svijest, rekao je novinarima provincijski načelnik za zdravstvo Virat Ketmetha. U zbrci koja je tada nastala, djeca su zamijenjena. Obitelji su počele sumnjati kada su njihovi školski prijatelji primijetili da ne nalikuju na svoje roditelje, a zabuna je definitivno potvrđena DNA analizom. Bolnički dužnosnici ne mogu objasniti kako je do zabune došlo. Obitelji su se dogovorile da će djeca sama odlučiti hoće se li se vratiti biološkim roditeljima ili ostati s obiteljima s kojima žive od rođenja.

OSLO - Norveška crkva prisilila je u petak jednog svećenika da istupi iz ocjenjivačkog suda koji će u subotu birati novu norvešku Miss Universe. Einar Gelius, luteranski vikar iz Osla, tvrdio je da ima pravo raditi što želi u svoje slobodno vrijeme, no crkveni dužnosnici smatraju da kao svećenik uvijek zastupa Crkvu i da stoga ne bi smio ocjenjivati druge ljude. Gelius se ostavci protivio tjedan dana, no popustio je na molbu biskupa Osla Christiana Kvarme.

DŽAKARTA - Zaručnik Rite Sri Mutiare Dewi nije mogao dobiti slobodne dane na svojem radnom mjestu u Sjedinjenim Državama, no to ih nije spriječilo da u četvrtak uplove u bračnu luku premda se nikada nisu osobno upoznali. Muslimanski svećenik koji je svjedočio vjenčanju indonezijskih ljubavnika brak je proglasio legalnim premda su mladenci bili na suprotnim krajevima planeta. "Sretni smo što smo se vjenčali, premda smo to morali učiniti preko interneta", rekla je Dewi (50), dodajući da su koristili video-vezu kako bi njezina rodbina mogla vidjeti njezinog 52-godišnjeg mladoženju. Dewi je Wiriadija, fizioterapeuta zaposlenog u bolnici u Kaliforniji, upoznala u chat roomu na internetu prije nekoliko mjeseci. Razmijenili su fotografije i razgovarali gotovo svaki dan, obično putem interneta, ali i telefonom. Wiriadi ju je u studenome zaprosio, putem interneta dakako. I jednom i drugom to je drugi brak.

LONDON - Dvije vodeće svjetske draguljarske kuće ostale su u Londonu bez skupocjenih dijamanata vrijednih 500.000 funti poslavši ih na lažno modno snimanje, objavila je u petak londonska policija. Draguljarske kuće De Beers i Cartier nakit su posudile za trendovsko "urbano" modno snimanje, no prerušeni lopovi njihove su kurire dočekali u zasjedi, objavila je policija. Detektivi Scotland Yarda tragaju za osobom koja je uvjerila obje ugledne kuće da organizira pravo snimanje, a pokušavaju ući u trag i pljačkašima. Obje pljačke dogodile su se u istočnom Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙