FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natjecanjem "Biser mora" započinje Hrvatski kuharski kup

SPLIT, 10. siječnja 2006. (Hina) - Drugi hrvatski kuharski kup ove ćese godine održati u 15 gradova, a počet će u Makarskoj natjecanjem podnazivom "Biser mora", rekli su danas na konferenciji za novinare uSplitu predstavnici Hrvatskoga kuharskog saveza (HKS).
SPLIT, 10. siječnja 2006. (Hina) - Drugi hrvatski kuharski kup ove će se godine održati u 15 gradova, a počet će u Makarskoj natjecanjem pod nazivom "Biser mora", rekli su danas na konferenciji za novinare u Splitu predstavnici Hrvatskoga kuharskog saveza (HKS).

Predsjednik HKS-a Borislav Šimenec kazao je da je Upravni odbor Saveza na današnjem zasjedanju u Splitu odlučio i da će Hrvatska, prvi put ove godine, osnovati tri državne kuharske selekcije za međunarodna natjecanja, a prva će sudjelovati na svjetskom natjecanju kuhara u Luxembourgu.

Na natjecanju "Biser mora", koje će se 10. i 11. veljače održati u makarskom hotelu Meteor, sudjelovat će 20 do 25 kuhara iz Dalmacije, a ogledat će se u pripravljanju hladnih jela od plodova mora i toplih jela od junetine te poslastica od mandarina.

Prvi dan natjecanja popratit će tri seminara o vinu i hrani te organskoj i makrobiotičkoj prehrani, kazao je Miro Bogdanović, voditelj udruge Dalmatinski kuhar i organizator "Bisera mora".

Turistička zajednica i vodstvo grada Makarske oduševljeno su prihvatili da se natjecanje održi u Makarskoj, jer želimo vrjednovati struku, promicati domaće proizvode, to jest zdravu dalmatinsku i mediteransku kuhinju i turističku ponudu, kazao je Bogdanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙