FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert prisjećanja na prvih pet godina opatijskog festivala zabavne glazbe

OPATIJA ,4. veljače 2006. (Hina) - U sklopu trodnevne manifestacije"Opatijske serenade" večeras je u Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner"u Opatiji koncertom oživljeno sjećanje na prvih pet godina opatijskogfestivala zabavne glazbe.
OPATIJA ,4. veljače 2006. (Hina) - U sklopu trodnevne manifestacije "Opatijske serenade" večeras je u Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" u Opatiji koncertom oživljeno sjećanje na prvih pet godina opatijskog festivala zabavne glazbe.

Pjevačice i pjevači koji su predvodili liste najpopularnijih izvođača zabavne glazbe od tadašnjeg vremena do danas izvodili su pjesme s opatijskog festivala od 1958. do 1962. godine.

Nastupili su, između ostalih, Anica Zubović, Zdenka Vučković, Toni Kljaković, Marko Novosel, Beti Jurković, Goran Karan i Jasna Zlokić a među najpopularnijim pjesmama u povijesti opatijskog festivala izvedene su "Mala djevojčica", "Mirno teku rijeke" i "Sretna luka".

Uvodni voditeljski dio programa odradio je Ljubo Jelčić, kasnije se u voditeljskoj ulozi na opatijskoj pozornici pojavila Helga Vlahović-Brnobić, a veći dio večeri su vodili Duško Ćurlić i Mirko Fodor.

Opatijski festival zabavne glazbe održavao se svake godine u veljači do sredine 80-tih godina prošlog stoljeća. Tijekom 70-tih godina na sceni Kristalne dvorane u okviru festivala biran je i predstavnik tadašnje Jugoslavije za nastup na natjecanju za Pjesmu Eurovizije.

Među najpopularnijim pjesmama izvedenim kroz godine na ovom festivalu, uz spomenute, ističu se "Vozi me vlak v daljave", "Potraži me u predgrađu", "Vino i gitare", "Jutro će promijeniti sve", "Ti si mi bila naj, naj, naj" i "Oluja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙