FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Salzburg: Konferencija "Zvuk Europe" povodom Mozartova rođenja

SALZBURG, 26. siječnja 2006. (Hina) - Salzburg, rodni grad WolfgangaAmadeusa Mozarta, u kojem je rođen 27. siječnja 1756., obilježavaveliku godišnjicu mnogobrojnim manifestacijama, a austrijski saveznikancelar Wolfgang Schuessel tim je povodom pozvao uglednike izpolitičkog, gospodarskog i kulturnog života država članica Europskeunije na trodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom "Zvuk Europe -varijacije, mašta: buduće upravljanje Europom".
SALZBURG, 26. siječnja 2006. (Hina) - Salzburg, rodni grad Wolfganga Amadeusa Mozarta, u kojem je rođen 27. siječnja 1756., obilježava veliku godišnjicu mnogobrojnim manifestacijama, a austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel tim je povodom pozvao uglednike iz političkog, gospodarskog i kulturnog života država članica Europske unije na trodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom "Zvuk Europe - varijacije, mašta: buduće upravljanje Europom".

U sklopu konferencije, koja će se održati od petka do nedjelje, predviđeno je nekoliko rasprava posvećenih europskoj krizi, ciljevima i očekivanjima, u kojima će, uz kancelara Schuessela, sudjelovati austrijski predsjednik Heinz Fischer, ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso, visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana, europska povjerenica za vanjske odnose i odnose sa susjedima Benita Ferrero Waldner i mnogi drugi.

U povodu 250. obljetnice Mozartova rođendana visoki uglednici bit će u petak nazočni i na koncertu Bečke filharmonije pod ravnanjem talijanskog dirigenta Riccarda Mutija.

Povodom obljetnice rođenja bit će otvorena i izložba pod naslovom "Viva Mozart" koja će, kako se najavljuje, osvijetliti barem neke od nepoznanica iz Mozartova života. Bit će izložene originalne partiture, uključujući i Menuet, koji je glazbeni genij napisao s pet godina.

Wolfgang Amadeus Mozart napisao je 626 djela. Sve 22 opere bit će izvedene u glazbenom maratonu za vrijeme Ljetnog salzburškog festivala.

Gradski dužnosnici ističu kako će tijekom tri dana biti poduzeta velika sigurnosna operacija, u kojoj će 300 policajaca biti raspoređeno oko kongresnog centra i hotela u kojima će biti smješteni sudionici. Bit će postavljen videonadzor te angažirani specijalni psi tragači za otkrivanje eksploziva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙