FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski film u Beču, od 30. svibnja do 4. lipnja

ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski film u Beču naziv jefilmske manifestacije koja će se od 30. svibnja do 4. lipnja održati uBeču, dogovoreno je na sastanku u tamošnjem Gradišćansko-hrvatskomcentru, izvijestio je danas zagrebački suorganizator manifestacije.
ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski film u Beču naziv je filmske manifestacije koja će se od 30. svibnja do 4. lipnja održati u Beču, dogovoreno je na sastanku u tamošnjem Gradišćansko-hrvatskom centru, izvijestio je danas zagrebački suorganizator manifestacije.

Filmska smotra "Hrvatski film u Beču" priredit će u suorganizaciji Centar za nove inicijative (CNI) iz Zagreba i Gradišćansko-hrvatski centar (GHC) iz Beča. CNI i GHC planiraju tu manifestaciju organizirati 2007. u Njemačkoj (Berlin) i Švicarskoj (Bern).

Ivan Paić, programski koordinator CNI-a, pripremit će izbor filmskog programa od cjelovečernjeg, kratkog, dokumentarnog i animiranog filma, te izložbu "Hrvatski filmski plakat". U sklopu festivala održat će se tribine i okrugli stolovi na temu "Hrvatski film danas".

Pavle Kalinić, pročelnik Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i šport, predložio je u sklopu suradnje GHC-a i Gradskog ureda za kulturu uređenje u GHC-u knjižnice s oko 10.000 knjiga potporom grada Zagreba i sponzoriranjem hrvatskih izdavača. Knjižnica bi bila povezana s Željeznim gdje bi se otvorila područna knjižnica s oko 2000 knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙