FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Središnja udruga oboljelih od PTSP-a proziva Pančića

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Središnja udruga hrvatskih braniteljaoboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja u večerašjem jepriopćenju optužila bivšeg ministra branitelja Ivicu Pančića da je zasvojega mandata griješio prema braniteljima i Udruzi oboljelih odPTSP-a.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Središnja udruga hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja u večerašjem je priopćenju optužila bivšeg ministra branitelja Ivicu Pančića da je za svojega mandata griješio prema braniteljima i Udruzi oboljelih od PTSP-a.

U priopćenju kojim, kako navode, "oštro reagiraju" na njegovu današnju konferenciju za novinare, Središnja udruga oboljelih od PTSP-a tvrdi da je on "u nekoliko navrata poništavao rješenja Upravnog suda koja su bila pozitivna za hrvatske branitelje" te da će, ako treba, objaviti i imena tih branitelja.

Bivši je ministar, kaže se u priopćenju, "i sam krivac u najmanju ruku za desetke suicida branitelja koji su bili naši članovi".

Udruga također poziva Pančića da "sam kaže" kolikim je sredstvima podupro tu udrugu za vrijeme svog mandata.

Središnja udruga oboljelih od PTSP-a u priopćenju napominje i da nitko od njezinih predstavnika nije gostovao u emisiji "Otvoreno" o oboljelima od PTSP, u povodu koje je saborski zastupnik SDP-a Ivica Pančić danas održao konferenciju za novinare u Hrvatskom saboru.

Pančić je na konferenciji za novinare ustvrdio da je u toj emisiji "Otvoreno" izrečena "hrpa laži i insinuacija" te ocijenio da ju je naručila potpredsjednica Vlade koja je u nju dovela, kako je rekao, najvećim dijelom svoje goste.

"Mi se pitamo od kuda mu hrabrost da optužuje druge, a sebe veliča kao nekog dobročinitelja za nas oboljele od PTSP-a", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge Ante Batinović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙