FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Foruma civilno društvo kod predsjednika Mesića

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Foruma civilno društvo, ukojem su bili koordinatorica Foruma i predstavnica Udruge B.a.B.e.Sanja Sarnavka, predstavnik Udruge Centra za mirovne strategije GordanBosanac i predstavnik Udruge Iskorak Dorino Manzin, priopćeno je UredaPredsjednika Republike.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Foruma civilno društvo, u kojem su bili koordinatorica Foruma i predstavnica Udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, predstavnik Udruge Centra za mirovne strategije Gordan Bosanac i predstavnik Udruge Iskorak Dorino Manzin, priopćeno je Ureda Predsjednika Republike.

Izaslanstvo Foruma istaknulo je svoje nezadovoljstvo radom Ureda za udruge Vlade RH, te procedurom donošenja Strategije za poticanje razvoja civilnog društva kao i kriterijima za sastav Savjeta za razvoj civilnog društva, navodi se u priopćenju.

Naglasili su kako ovaj Forum okuplja 17 nevladinih udruga, no da ne postoji komunikacija s Uredom za Udruge Vlade RH. Drže kako se država upliće u procese civilnog društva, što smatraju nedopustivim, naglasivši kako država ima pravo uređivati svoj odnos s civilnim društvom i pozicionirati se u odnosu na Strategiju, ali smatraju da nema pravo izrađivati samu strategiju.

Predstavnici Foruma očekuju da izrada Strategije razvoja civilnog društva bude prepuštena prije svega nevladinim organizacijama, stoji u priopćenju.

Predsjednik Mesić prihvatio je poziv na Okrugli stol koji će se održati početkom ljeta, a na kojem će se razmotriti ova pitanja.

Predsjednik je naglasio kako odgovornost, solidarnost, etičnost, te dijalog moraju biti osnovno načelo djelovanja svih zainteresiranih za ovu problematiku, priopćio je Ured Predsjednika Republike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙