FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruzi gluhoslijepih Dodir nagrada Handicap Internationala

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatskoj udruzi gluhoslijepihosoba Dodir danas je svečano uručena nagrada Handicap Internationala,za najbolju praksu u osiguravanju službi za podršku osobama sinvaliditetom na području jugoistočne Europe.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatskoj udruzi gluhoslijepih osoba Dodir danas je svečano uručena nagrada Handicap Internationala, za najbolju praksu u osiguravanju službi za podršku osobama s invaliditetom na području jugoistočne Europe.

Dodir je tradicionalnu godišnju nagradu svjetske organizacije za pružanje podrške osobama s invaliditetom sa sjedištem u Francuskoj dobio zbog rada posvećenog stvaranju društva utemeljenog na različitosti.

Kako se ističe u obrazloženju nagrade, tijekom 11-godišnjeg rada udruga Dodir utjecala je na zakonske promjene kojima se poboljšao status osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, a zaslužna je i što je gluhoslijepim osobama postala dostupna edukacija.

Po riječima koordinatorice za medije u Dodiru Lidije Milošević, u konkurenciji za tu prestižnu regionalnu nagradu bile su nevladine organizacije, organizacije osoba s invaliditetom i ostale službe u društvu kojima se pružaju usluge invalidnim osobama iz Albanije, BiH, Srbije i Crne Gore, Kosova, Bugarske, Rumunjske i Makedonije.

U ime Handicap Internationala nagradu u iznosu od 4.000 eura predstavnicima Dodira je uručila Bojana Bego.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙