FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HAMBURG - Čini se da žene danas cijene iste one muške karakteristike kao i u Casanovino doba. U istraživanju njemačkoga Instituta Gewis iz Hamburga 79 posto ispitanih žena u dobi od 18 do 60 godina reklo je da priželjkuje galantna i osjećajna muškarca koji voli maštariti. Istraživanje će objaviti njemački ženski časopis Freundin u broju od veljače, a rezultati pokazuju da je za 78 posto žena važno i da je muškarac zgodan. Šezdeset i pet posto ispitanica reklo je da bi dopustilo da ih muškarac impresionira ljubaznim pristupom, a 47 posto reklo je kako voli da ih maze romantičnim gestama poput paljenja svijeća u spavaćoj sobi ili posebnim darovima. Nešto više od polovine ispitanica, njih 51 posto, u muškarcu traže duboku strast.

PHOENIX - Tradicionalna automobilska aukcija u američkom gradu Phoenixu ove će godine imati dva posebna limena primjerka - srebrni Aston Martin DB5 coupe u kojem se vozio James Bond, te Cadillac sedan iz 1928. godine slavnog Al Caponea. "Aston Martin je najslavniji automobil iz svih Bondovih filmova. Izloženi model je korišten prilikom snimanja filmova "Goldfinger" i "Thunderball", kazao je Terry Lobzun, glasnogovornik kompanije RM Auctions, koja organizira dvodnevnu aukciju u Phoenixu. Organizatori očekuju da će se automobili tajnog agenta 007 dostići cijenu od 1.5 milijuna dolara.

LONDON - Autorizirani nastavak J.M.Barrievog klasika "Petar Pan" dovršen je, ali je izdavač zasad spreman otkriti jedino naslov. Nastavak pod naslovom "Peter Pan in Scarlet" napisala je britanska autorica Geraldine McCaughrean i to je službeni nastavak priče o dječaku koji nije nikad odrastao, Wendy, Zvončici i kapetanu Kuki. Knjigu bi trebala objaviti izdavačka kuća Oxford University Press 5. listopada, navode vlasnici autorskih prava na Barriejeva Petra Pana, dječja bolnica Great Ormond Street.

DUBLIN - Znanstvenici u Irskoj možda su pronašli najplodnijega muškarca iz te zemlje, s više od tri milijuna potomaka diljem svijeta. Stručnjaci s Trinity Collegea u Dublinu otkrili su da je čak jedan od svakih 12 Iraca potomak Nialla od Devetorice Talaca, plemića iz 5. stoljeća koji je predvodio najmoćniju dinastiju drevne Irske. Njegova je genetska ostavština impresivna kao ona Džingis Kana, mongolskoga vladara koji je u 13. stoljeću pokorio veći dio Azije i ima gotovo 16 milijuna potomaka, kaže Dan Bradley koji je nadgledao to istraživanje. Istraživanje je provela doktorandica Laoise Moore s Instituta za genetiku Smurfit na Trinityju. Ona je proučavala uzorke DNK osam stotina muškaraca diljem Irske i testirala kromosom Y koji se prenosi s oca na sina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙