FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerom "Garderobijera" počeo 2. Virovitički kazališni susret

VIROVITICA, 2. veljače 2006. (Hina) - Svečanom premijerom"Garderobijera" Ronalda Harwooda, u izvedbi Kazališta Virovitica,večeras je u Virovitici počeo desetodnevni 2. Virovitički kazališnisusret 2006. (VIRKAS).
VIROVITICA, 2. veljače 2006. (Hina) - Svečanom premijerom "Garderobijera" Ronalda Harwooda, u izvedbi Kazališta Virovitica, večeras je u Virovitici počeo desetodnevni 2. Virovitički kazališni susret 2006. (VIRKAS).

"Garderobijera" je u Kazalištu Virovitica režirao Joško Juvančić, a u predstavi igraju Antun Vrbenski, Draško Zidara, Blanka Bart, Snježana Slavić, Helena Minić, Mijo Pavelko, Igor Golub i Goran Koš.

Scenu je osmislio Marin Gozze, kostime Đurđa Janeš, a za oblikovanje svijetla i tona zaduženi su Damir Gvojić i Mario Nađ.

Prema ocjeni Društva dramskih umjetnika, Virovitičani su prošle godine bili najbolja kazališna publika pa je predsjednik Društva, Goran Grgić, nakon večerašnje premijere virovitičkom gradonačelniku, Zvonku Kožnjaku, uručio Nagradu "Tom Durbešić", rad kipara Dimitrija Popovića.

Sutra je na rasporedu repriza "Garderobijera", a program VIRKASA nastavlja se u subotu, 4. veljače, gostovanjem "Mojeg Gledališča" iz Ljubljane s predstavom "Državni lopov" Fadila Hadžića.

U nedjelju 5. veljače, gostuje HNK Osijek s "Desdemonom" Paule Vogel.

U ponedjeljak, 6. veljače, nastupit će Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom "Šta je smiješno bando lopovska" Miljenka Jergovića, a u utorak, 7. veljače, Gradsko kazalište mladih iz Splita s predstavom Marka Uvodića "Mali libar".

Dječje kazalište iz Osijeku sudjelovat će na Virovitičkom kazališnom susretu u srijedu, 8. veljače, s predstavom "Ivica i Marica" Andrea Rozmana Roze, a u četvrtak, 9. veljače Dramsko Kazalište Gavella s predstavom Lade Kaštelan "Prije sna".

Kazalište lutaka Zadar odigrati će predstavu H. C. Andersena "Mačak u čizmama" u petak, 10. veljače, Gradsko kazalište Žar ptica predstavu "Palčica" H. C. Andersena, u subotu, 11. veljače, a u nedjelju, 12. veljače, na kraju Virovitičkog kazališnog sureta, HNK Varaždin odigrat će predstavu Miroslava Krleže "U Agoniji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙