FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski susret mladih Zajednice Taize u Zagrebu

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Zagreb će potkraj ove godine bitidomaćinom Europskog susreta mladih Taize, na kojem će se okupiti 50-aktisuća mladih katolika, pravoslavaca i predstavnika reformiranihcrkava, najavio je danas predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalogHrvatske biskupske konferencije (HBK) biskup Vlado Košić.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Zagreb će potkraj ove godine biti domaćinom Europskog susreta mladih Taize, na kojem će se okupiti 50-ak tisuća mladih katolika, pravoslavaca i predstavnika reformiranih crkava, najavio je danas predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije (HBK) biskup Vlado Košić.

Za domaćine 29. susreta Zagreb i Zagerabačka nadbiskupija odabrani su na nedavnu Susretu mladih u Milanu.

Ekumenski susret mladih održat će se od 28. prosinca 2006. do 1. siječnja 2007. na Zagrebačkom velesajmu, a proteći će u zajedničkim molitvama, raspravama i promišljanjima utemeljenim na izvorima vjere u Boga.

Zagreb će učiniti sve da susret mladih protekne u najboljem ozračju, najavio je savjetnik zagrebačkog gradonačelnika za vjerska pitanja Stipe Zeba.

O važnosti Susreta govorili su i Božidar Tenšek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, i Anđelka Waitz, predstavnica Zajednice Taize u Hrvatskoj, koju je utemeljio brat Roger uoči Drugoga svjetskog rata. Zajednica nosi ime po selu koje se nalazilo blizu demarkacijske linije koja je dijelila Francusku na pola i u koje su dolazile izbjeglice, mahom Židovi.

Već 1950. braća Zajednice odlaze živjeti u mjesta pogođena nesrećama, a male skupine braće danas djeluju u Aziji, Africi i Južnoj Americi. U Zajednici je danas više od stotinu braće katolika i protestanata iz 25 zemalja.

Roger je ubijen za večernje molitve u kolovozu prošle godine u 90. godini života. Zajednicu vodi brat Alois, kojega je Roger izabrao za nasljednika.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙