FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska pomoć osječkom HNK

OSIJEK,19. siječnja 2006.(Hina) - Japansko veleposlanstvo u Hrvatskoj iosječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) potpisali su danas u Osijekudarovnicu po kojoj Veleposlanstvo toj kazališnoj kući daruje 46.165eura za nabavu glazbala.
OSIJEK,19. siječnja 2006.(Hina) - Japansko veleposlanstvo u Hrvatskoj i osječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) potpisali su danas u Osijeku darovnicu po kojoj Veleposlanstvo toj kazališnoj kući daruje 46.165 eura za nabavu glazbala.

U nazočnosti županijskih i osječkih gradskih čelnika darovnicu su potpisali japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikeda i vršitelj dužnosti intendanta osječkog HNK Vlaho Ljutić.

Zahvalivši na daru, intendant Ljutić je kazao kako će se tim novcem, uz ostalo, nabaviti koncertni glasovir i nekoliko puhačkih glazbala koji će znatno pridonijeti djelatnosti osječkoga HNK.

Izrazivši zadovoljstvo darovnicom kazalištu, zgrada kojega je uništena u Domovinskom ratu te zatim obnovljena, japanski veleposlanik Ikeda istaknuo je kako su u osječkom HNK u nekoliko navrata nastupili i japanski umjetnici. Također je izrazio uvjerenje da će nakon darovnog ugovora biti još prigoda za predstavljanje japanske umjetnosti u tome kazalištu.

Osječko-baranjski dožupan Danijel Srb i osječki gradonačelnik Anto Đapić zahvalili su Japanskom veleposlanstvu i japanskom narodu, kazavši kako je Veleposlanstvo proteklih godina pomagalo Osnovnoj školi u Bilju i nevladinim udrugama u Dalju.

Po podatcima toga veleposlanstva japanska vlada pomaže u Hrvatskoj od 1997. dvjema vrstama programa: darovnicama kulturnim ustanovama, koji se provodio do 2002., i darovnicama za projekte, koji se provode od 2003.

Među ustanovama koje su primile japanske darovnice nalaze se Zagrebačka filharmonija, Hrvatska televizija te zagrebački i riječki HNK, a darovnice za projekte, osim osječkog HNK, dobili su Koncertna dvorana "Vatroslava Lisinskog" i Matica hrvatska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙