FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijevoznici traže novi natječaj za TLM-ovu transportnu jedinicu

ŠIBENIK, 1. veljače 2006. (Hina) - Poduzeće Šibenski prijevoznici, kojeokuplja 80 malih auto-prijevozničkih tvrtki s područja Dalmacije,zatražilo je danas raspisivanje natječaja za prodaju transportnejedinice šibenskog TLM-a, najavljujući da će se na taj natječaj i onijaviti.
ŠIBENIK, 1. veljače 2006. (Hina) - Poduzeće Šibenski prijevoznici, koje okuplja 80 malih auto-prijevozničkih tvrtki s područja Dalmacije, zatražilo je danas raspisivanje natječaja za prodaju transportne jedinice šibenskog TLM-a, najavljujući da će se na taj natječaj i oni javiti.

Predstavnik poduzeća Ivo Knezović ocijenio je na konferenciji za novinare da je Nadzorni odbor TLM-a d.d. postupio ispravno donoseći zaključak o jednostranom raskidu oba ugovora potpisanih s poduzećem Viator-Vektor iz Zagreba o prodaji organizacijske jedinice Transport-Promal.

Knezović tvrdi da bi u slučaju da su ugovori o prodaji nekretnina Transport-Promala i poslovnoj suradnji Viator Vektora i TLM-a provedeni, 907 vozača iz Dalmacije ostalo bez posla.

Postane li poduzeće Šibenski prijevoznici d.o.o. vlasnikom Promala, radnicima će ponuditi suvlasništvo, a jamčimo im i posao u većoj mjeri nego Viator-Vektor, koji im je zajamčio plaće za tri godine, kaže Knezović.

Šibenski prijevoznici d.o.o. ne protive se modelu privatizacije prema kojemu bi TLM bio prodan u cijelosti.

U djelatnosti cestovnog prijevoza Hrvatska ne treba inozemna ulaganja, napomenuli su predstavnici udruženja prijevoznika, dodajući da je Viator Vektor slovensko poduzeće koje je ulaskom te države u EU izgubilo dio svog tržišta, pa su se odlučili širiti u Hrvatskoj.

Predstavnici udruženja prijevoznika na danas održanoj konferenciji za novinare doveli su u pitanje vjerodostojnost izjava Zdravka Burazera iz Hrvatskog sindikata metalaca, ujedno člana NO TLM-a za kojega tvrde za ne zastupa stvarne interese radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙