FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice Splitske plovidbe u JDD kotaciji

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Dionice Splitske plovidbe u JDDkotaciji
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Dionice Splitske plovidbe u JDD kotaciji

HINA - Financijski servis

U Kotaciju javnih dioničkih društava (JDD) Varaždinske burze danas su uvrštene dionice Splitske plovidbe d.d., a prvi trgovinski dan ovom dionicom u JDD kotaciji bit će ponedjeljak, 23. siječnja, izvijestili su danas s Varaždinske burze.

Dionicama Splitske plovidbe, burzovne oznake SPPL-R-A, dosad se moglo trgovati u kotaciji Slobodno tržište iste burze, a zadnji puta se njima trgovalo 30. prosinca prošle godine, po prosječnoj cijeni od 57,30 kune.

Također, tim je dionicama trgovano i na javnim dražbama za dionice iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), pri čemu je 2001. godine prodan udjel od 20,60 posto temeljnog kapitala.

Osnovna djelatnost tvrtka Splitska plovidba je pomorski i obalni prijevoz robe, a oko 60 posto flote te tvrtke čine cement carrieri, odnosno brodovi specijalizirani za prijevoz cementa u rasutom stanju.

Dva najveća dioničara Splitske plovidbe su (prema podacima s početka prosinca 2005. godine) tvrtke Split Ship Management d.o.o., s 24,84 posto, te Adut Holding d.o.o., s 23,28 posto dionica.

Temeljni kapital Splitske plovidbe iznosi nešto više od 56,33 milijuna kuna, a podijeljen je na 187.767 dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 300 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙