FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: hitno povući prijedlog zakona o linijskom pomorskom prijevozu

SPLIT, , 21. siječnja 2006. (Hina) - Na današnjoj konferenciji zanovinare u Splitu SDP je ponovio svoj zahtjev Vladi da hitno povuče izsaborske procedure prijedlog zakona o prijevozu u linijskom ipovremenom obalnom pomorskom prometu jer po mišljenju te stranke onugrožava državnoga brodara Jadroliniju i sigurnost otočana upovezanost s kopnom.
SPLIT, , 21. siječnja 2006. (Hina) - Na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu SDP je ponovio svoj zahtjev Vladi da hitno povuče iz saborske procedure prijedlog zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu jer po mišljenju te stranke on ugrožava državnoga brodara Jadroliniju i sigurnost otočana u povezanost s kopnom.

Vlada tim zakonskim prijedlogom poručuje da neće davati dodatne subvencije za kvalitetno povezivanje kopna i otoka, umjesto da poruči da će država štititi svoga brodara i uz to uvoditi dodatne linije, kako bi svi imali izbora a otočani i kopno bili bolje povezani, rekao je saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić na konferenciji, na kojoj su govorili i dopredsjednik SDP-a i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina i saborski zastupnik i predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević.

Po tom zakonskom prijedlogu, pravo javnog prijevoza dobivalo bi se temeljem koncesije, a poslove dodjeljivanja koncesije putem javnog natječaja koordinirala bi agencija sa sjedištem u Splitu.

"Van pameti je da je bilo tko protiv da agencija bude u Splitu, međutim, rekao je, imamo protiv toga da Sanader oduzima sedam linija državnom brodaru i obmanjuje javnost. Jadrolinija sa svojih 36 linija je obavila svoj posao na najbolji mogući način i ne smije se ugrožavati", kazao je Linić.

"No nemamo ništa protiv konkurencije, da se uvede deset novih linija za otoke i da one budu privatne. Ali Jadrolinija sa svojih 1800 zaposlenih od kojih je njih vrlo malo u Rijeci, daje sigurnost otočanima. Trebamo govoriti o deset novih linija a ne oduzimanju linija Jadroliniji", kazao je Linić.

Komadina je ustvrdio da ovaj zakonski prijedlog ne jamči da je zaštićen interes svih građana, a Jurjević je ustvrdio da se pokušava stvoriti umjetni sukob između Splita i Rijeke "ne bi li se prikrila mutna priprema za privatizaciju Jadrolinije u korist malobrojnih, a na štetu svih građana Hrvatske".

Sukob između Splita i Rijeke zbog sjedišta agencije je izmišljen jer nije bitno gdje će ona biti, nego gdje je Ministarstvo mora, rekao je Jurjević, dodajući da su i Split i Rijeka žrtve politike centralizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙