FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić: zakon o pomorskom prijevozu otežava život na otocima

RIJEKA, 27. siječnja 2006.(Hina) - Potpredsjednica HSLS-a i Hrvatskogsabora Đurđa Adlešić na današnjoj je konferenciji za novinstvo uRijeci ocijenila da je prijedlog zakona o pomorskom prijevozu štetanza otočane i pomorce na linijskim brodovima.
RIJEKA, 27. siječnja 2006.(Hina) - Potpredsjednica HSLS-a i Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenila da je prijedlog zakona o pomorskom prijevozu štetan za otočane i pomorce na linijskim brodovima.

Adlešić je istaknula kako je stajalište HSLS-a, utvrđeno u kontaktima sa Sindikatom pomoraca Hrvatske, da se "Jadroliniji" dodijeli prvenstvena 12-godišnja koncesija, tako da se može uspješno pripremiti za privatizaciju.

Branko Kundih, član HSLS-a i stručnjak za pomorstvo, kazao je da država treba i dalje ulagati u obnovu "Jadrolinijina" brodovlja i nakon dodjele prvenstvene koncesije.

Gost na konferenciji za novinstvo Predrag Brazzoduro iz Sindikata pomoraca Hrvatske rekao je kako zakonski prijedlog ne jamči da će prijevoz na otoke biti bolji te da će "Jadrolinija" izgubiti najmanje pola linijskih koncesija koje će preuzeti strani brodari bez obveze da na brodovima zapošljavaju hrvatske pomorce.

Na novinarski upit o komentaru navodna pisma Dražena Budiše vodstvu stranke, u kojem on kritizira način ujedinjenja HSLS-a i LS-a, što je objavljeno u današnjim dnevnim novinama, Adlešić je navela kako će samo reći da je danas s Budišom bila na kavi i razgovarala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙