FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: Amerikanci se ne boje ptičje gripe

NEW YORK, 1. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Nedavno ispitivanje javnogmišljenja pokazalo je da se Amerikanci više boje prometnih nesreća,terorističkih napada, uragana i drugih prirodnih katastrofa negoptičje gripe.
NEW YORK, 1. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Nedavno ispitivanje javnog mišljenja pokazalo je da se Amerikanci više boje prometnih nesreća, terorističkih napada, uragana i drugih prirodnih katastrofa nego ptičje gripe.

Nacionalno ispitivanje provedeno 24. i 25. siječnja, koje je obuhvatilo 1000 Amerikanaca, odgovor je na nedavna izvješća o tome da bi se ptičja gripa mogla proširiti i na SAD.

"Iz ispitivanja je jasno da svi pričamo o ptičjoj gripi, ali da ljudi više razmišljaju o uraganima ili prometnim nesrećama nego o ptičjoj gripi", kazao je direktor istraživačke tvrtke za marketing i komunikacije HCD Research Glenn R. Kessler.

I dok više od polovice ispitanika (59 posto) misli da će ptičja gripa vjerojatno doći i do američkog tla, manje od polovice (44 posto) boji se da će ptičja gripa pogoditi njih ili nekog iz njihove obitelji.

Amerikanci su, čini se, vrlo racionalni kada je riječ o ptičjoj gripi. "Ako pogledate na dva najveća straha - prometne nesreće i uragane - to su stvari koje se stvarno događaju", rekao je Kessler.

Treći strah su teroristički napadi izvedeni prljavom bombom ili bioterorizam poput širenja boginja, antraksa ili ptičje gripe.

Prema rezultatima istraživanja Amerikanci su podijeljeni u povjerenju prema svojoj vladi i njenoj sposobnosti da suzbije širenje ptičje gripe u SAD-u tako da ih 36 posto vjeruje vladi, a 37 posto ne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙