FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije u turskoj pokrajini Van

ANKARA, 6. siječnja 2006. (Hina) - Tim stručnjaka Međunarodnezdravstvene organizacije (WHO), koji je u četvrtak doputovao u Tursku,počeo je u provinciji Van, na jugoistoku zemlje, s ispitivanjem mjerakoje je nužno poduzeti kako bi se spriječilo dalje širenje ptičjegripe, objavili su petak turski elektronski mediji.
ANKARA, 6. siječnja 2006. (Hina) - Tim stručnjaka Međunarodne zdravstvene organizacije (WHO), koji je u četvrtak doputovao u Tursku, počeo je u provinciji Van, na jugoistoku zemlje, s ispitivanjem mjera koje je nužno poduzeti kako bi se spriječilo dalje širenje ptičje gripe, objavili su petak turski elektronski mediji.

Ta opaka zarazna bolest već je, iz iste obitelji, odnijela tri dječja života. Potvrđeno je da su djeca bila zaražena vrlo opasnim virusom H5N1 od kojega su oboljele još 23 osobe.

Stručnjaci WHO-a nastoje spriječiti širenje ptičje gripe što bi moglo dovesti do smrti milijuna ljudi. U međuvremenu, turske zdravstvene organizacije rade bez prekida kako bi se dezinficirala sva moguća žarišta bolesti, a oboljela perad eliminirala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙