FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Kadima vodi u ispitivanjima javnog mišljenja

JERUZALEM, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Izraelska stranka centraKadima, na čelu s obnašateljem dužnosti premijera Ehudom Olmertom,povećala je svoje vodstvo pred opće izbore najavljene za 28. ožujka,pokazalo je u četvrtak ispitivanje javnog mišljenja.
JERUZALEM, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Izraelska stranka centra Kadima, na čelu s obnašateljem dužnosti premijera Ehudom Olmertom, povećala je svoje vodstvo pred opće izbore najavljene za 28. ožujka, pokazalo je u četvrtak ispitivanje javnog mišljenja.

Rezultati ispitivanja objavljeni u dnevniku Yedioth Ahronoth dali su Kadimi s Olmertom, koji je na dužnosti čelnika zamijenio teško bolesnog Ariela Sharona, 43 mjesta u parlamentu koji ima 120 mjesta.

Laburistička stranka lijevog centra dobiva 21 mjesto u usporedbi sa 17 mjesta iz prijašnjeg ispitivanja javnog mišljenja.

Desničarski Likud, koji je Sharon napustio u studenome kako bi osnovao Kadimu nakon što su se krajnji desničari pobunili oko povlačenja iz Gaze kojemu su se protivili, pala je s 13 mjesta na 12.

Likud na čelu sa Sharonom osvojio je 40 mjesta na općim izborima 2002.

Odvojeno ispitivanje javnog mišljenja koje je proveo Geokartografski institut pokazalo je da Olmert ima potporu od 41 posto u usporedbi s 22 posto potpore koju uživa čelnik Likuda Benjamin Netanyahu i samo 12 posto koliko je dobio šef laburista Amir Peretz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙