FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stres na radnom mjestu može dovesti do srčane bolesti

LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina/AP) - Nitko nije posebno iznenađen štostresni radni dan podiže krvni tlak, ali novo ispitivanje sugerira danapetosti na poslu mogu dovesti i to srčane bolesti i dijabetesa.
LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina/AP) - Nitko nije posebno iznenađen što stresni radni dan podiže krvni tlak, ali novo ispitivanje sugerira da napetosti na poslu mogu dovesti i to srčane bolesti i dijabetesa.

Ispitivanje nad više od 10.000 britanskih državnih službenika u 14-godišnjem razdoblju otkrilo je moguće biološko objašnjenje zašto stres na radnom mjestu škodi zdravlju.

Otkriće je objavljeno u petak u internetskom izdanju British Medical Journala.

Istraživači s londonskog University Collegea otkrili su vezu između razine stresa na poslu i metaboličkog sindroma, koji se povezuje sa skupinom čimbenika poput debljine, visokog krvnog tlaka i visokog kolesterola koji povećavaju opasnost od srčane bolesti i dijabetesa tipa 2.

"Zaposlenici s kroničnim stresom na poslu imaju više nego dvostruke izglede za razvoj metaboličkog sindroma od onih koji ne doživljavaju stres na poslu, nakon što se uzmu u obzir drugi čimbenici", prenijeli su istraživači.

Istraživači su proučavali 10.308 radnika u Londonu u dobi od 35 do 55 godina, posjećujući službenike u četiri navrata između 1985. i 1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙