FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki vojnik proglašen krivim za smrt iračkog generala

LOS ANGELES, 22. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Vojni sud proglasio jejednog američkog vojnika krivim za ubojstvo iz nehata iračkog generalakoji je ugušen tijekom ispitivanja, rekla je u nedjelju jednaglasnogovornica američke vojske.
LOS ANGELES, 22. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Vojni sud proglasio je jednog američkog vojnika krivim za ubojstvo iz nehata iračkog generala koji je ugušen tijekom ispitivanja, rekla je u nedjelju jedna glasnogovornica američke vojske.

Lewis Welshofer optužen je da je tijekom ispitivanja u Iraku u studenom 2003. na glavu iračkog generala Abeda Hameda Mowhousha stavio vreću za spavanje, nakon čega je sjeo na njegova prsa sve dok ovaj nije izdahnuo, navela je glasnogovornica zatvora Fort Carson.

Odvjetnik američkog vojnika tvrdi da je irački general bio srčani bolesnik te da je Welshofer imao dozvolu nadređenih za ispitivanje.

Welshofer je oslobođen glavne optužbe za ubojstvo s predumišljajem za koju je mogao dobiti doživotni zatvor, dok mu sada prijeti tri godine i tri mjeseca zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙