FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Arambašiću uručena presuda i rješenje o izdržavanju kazne

SPLIT, 27. siječnja 2006.(Hina) - Mitru Arambašiću (44), negdašnjemzapovjedniku tzv. Martićeve milicije iz sela Otišića u cetinskomkraju, osuđenu 1997. zbog ratnog zločina na splitskom Županijskom suduu odsutnosti na 20 godina zatvora, danas je u splitskom zatvoruuručena pravomoćna presuda Vrhovnog suda i rješenje o izdržavanjukazne, potvrđeno je na Sudu.
SPLIT, 27. siječnja 2006.(Hina) - Mitru Arambašiću (44), negdašnjem zapovjedniku tzv. Martićeve milicije iz sela Otišića u cetinskom kraju, osuđenu 1997. zbog ratnog zločina na splitskom Županijskom sudu u odsutnosti na 20 godina zatvora, danas je u splitskom zatvoru uručena pravomoćna presuda Vrhovnog suda i rješenje o izdržavanju kazne, potvrđeno je na Sudu.

Arambašić se u splitskom zatvoru nalazi od jučer kad je tamo sproveden pošto su ga prethodne noći Hrvatskoj izručile Sjedinjene Američke Države.

U Hrvatskoj je pravomoćno osuđen za kažnjiva djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava, zbog ratnih zločina koje je protiv civila i ratnih zarobljenika počinio kao zapovjednik "Odjeljenja milicije SAO Krajine - Martićeva milicija Otišić, u razdoblju od 11. ožujka 1991. do 4. kolovoza 1995.".

Na 20-godišnju zatvorsku kaznu Arambašića je osudio splitski Županijski sud 1997., a tu je presudu potvrdio i Vrhovni sud u prizivnom postupku.

Budući da je u vrijeme suđenja bio odsutan, Arambašić u roku od godine dana može podnijeti zahtjev za obnovom postupka i novim suđenjem, doznaje se na Sudu.

Arambašić je živio u Sioux Fallsu u američkoj saveznoj državi Južnoj Dakoti, a otkriven je kad je pokušao produljiti valjanost radne dozvole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙