FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno suđenje najvećoj skupini dilera u Rijeci

RIJEKA,5. siječnja 2006.(Hina) - Presudom prvooptuženom MarijanuBečeheliju i još 21 članu skupine, koju je Bečeheli organizirao radipreprodaje heroina, na Županijskom sudu u Rijeci danas je završen tajsudski postupak nad najvećim brojem optuženika zbog kažnjivih djelavezanih uz drogu u Rijeci.
RIJEKA,5. siječnja 2006.(Hina) - Presudom prvooptuženom Marijanu Bečeheliju i još 21 članu skupine, koju je Bečeheli organizirao radi preprodaje heroina, na Županijskom sudu u Rijeci danas je završen taj sudski postupak nad najvećim brojem optuženika zbog kažnjivih djela vezanih uz drogu u Rijeci.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedala sutkinja Đurđa Jovanić, nepravomoćno je osudilo Bečehelija (42) na sedam godina i šest mjeseci zatvora. Andrea Škaron osuđen je na tri godine, Norman Srdoč na dvije godine i šest mjeseci, a još 13 optuženih na zatvorske kazne u trajanju od dvije godine do šest mjeseci. Šest optuženika kažnjeno je zatvorskim kaznama od jedne godine do četiri mjeseca na rok kušnje od tri do jedne godine.

Prvooptuženi Marijan Bečeheli ostaje u pritvoru.

Uz zatvorsku kaznu većina iz skupine dužna je vratiti nezakonito stečenu imovinsku korist od preprodaje droge u iznosu koji je procijenilo sudsko vijeće. Od njih najviše mora vratiti Bečeheli, 190.000 kuna, a slijede ga Škaron sa 137.000 te Srdoč sa 110.000 kuna.

Sutkinja Đurđa Jovanić u obrazloženju presude posebno je istaknula Bečehelijevo ponašanje u sudnici za vrijeme postupka ocijenivši ga nedoličnim. Kazala je da je omalovažavao sud i postupak i to na momente vulgarno nastojavši onemogućiti rad suda.

Bečeheli je tijekom suđenja učestalo vrijeđao zastupnika optužbe izrazito grubim riječima te se u cjelini ponašao arogantno i grubo zbog čega je u tri navrata odveden iz sudnice, a zbog toga nije saslušao ni završne riječi.

Bečeheli, hrvatski državljanin prijavljen u Matuljima pokraj Rijeke, osuđen je na ovom istom sudu 1997. zbog ubojstva jednog Makedonca u Njemačkoj 1994. na 20 godina zatvora, ali je ta presuda poništena. Vrhovni sud ocijenio je da to suđenje treba ponoviti te Bečehelija čeka ponavljanje tog postupka. Dan prije prve presude 1997. godine pobjegao je iz riječkoga zatvora prepilivši rešetke na prozoru ćelije posebnom pilicom, ali je istoga dana uhićen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙