FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak presuda optuženom za ratni zločin na Ovčari

BEOGRAD,27. siječnja 2006.(Hina) - U Specijalnom sudu za ratne zločineu Beogradu u petak je završeno izdvojeno suđenje Milanu Buliću,pripadniku nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara, optuženom zaratni zločin na Ovčari 1991. godine, a presuda će biti objavljena uponedjeljak, 30. siječnja.
BEOGRAD,27. siječnja 2006.(Hina) - U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u petak je završeno izdvojeno suđenje Milanu Buliću, pripadniku nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara, optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, a presuda će biti objavljena u ponedjeljak, 30. siječnja.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Dušan Knežević u završnoj riječi je zatražio je od sudskog vijeća da Bulića "osudi po zakonu", dok je njegov odvjetnik Branko Munižaba zatražio oslobađajuću presudu.

Nesumnjivo je dokazano da je Bulić u špaliru ispred hangara na Ovčari tukao hrvatske zarobljenike, rekao je zamjenik tužitelja, dodajući da to proizlazi i iz svjedočenja nekoliko hrvatskih ratnih zarobljenika, koji su svjedočili tijekom postupka, kao i svjedoka-suradnika i istražnog iskaza Mirka Vojnovića, koji je uoči početka suđenja 17-orici za zločin na Ovčari umro od posljedica pokušaja samoubojstva.

"Optuženi Bulić negira svoju krivnju i tvrdi da je zarobljenike samo pretresao, ali ne i tukao. Međutim, to je u suprotnosti s utvrđenim činjeničnim stanjem, te je tu izjavu dao u cilju izbjegavanja odgovornosti", naveo je Knežević u završnoj riječi, zatraživši "kažnjavanje po zakonu".

Njegovu zahtjevu pridružili su se i odvjetnici obitelji žrtava Rajko Danilović i Dragoljub Todorović, dok je odvjetnik Nikola Barović u svojoj završnoj riječi za Bulića zatražio maksimalnu zakonsku kaznu od 20 godina zatvora.

U završnoj riječi, optuženi Bulić je kazao da mu je žao svih žrtava rata, ali da on nije kriv za zločin na Ovčari.

"Ne bježim od istine, ne bih želio ukaljati čast i obraz svoje obitelji i unuka. Ne osjećam se krivim za ono za što me optužuju", kazao je optuženi, kojem je suđenje početkom prošle godine, zbog lošeg zdravstvenog stanja, izdvojeno iz glavnog postupka protiv skupine od 16 optuženih pripadnika Teritorijalne obrane i paravojne postrojbe "Leva Supoderica", od kojih je početkom prosinca prošle godine njih 14 osuđeno.

Sudsko vijeće presudu će izreći u ponedjeljak, 30. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙