FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzija sklopila ugovor o kupnji plina s Iranom

TBILISI, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Gruzija je u ponedjeljakpriopćila da je s Iranom sklopila sporazum o opskrbi plinom, koji nasnagu stupa početkom sljedećeg tjedna kako bi svojim građanima, kojisu nakon eksplozije ruskog plinovoda ostali bez grijanja, olakšalazimske životne uvjete.
TBILISI, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Gruzija je u ponedjeljak priopćila da je s Iranom sklopila sporazum o opskrbi plinom, koji na snagu stupa početkom sljedećeg tjedna kako bi svojim građanima, koji su nakon eksplozije ruskog plinovoda ostali bez grijanja, olakšala zimske životne uvjete.

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili je pozdravio potpisivanje sporazuma o nabavi plina iz Irana po cijeni od 120 američkih dolara za 1.000 metara prostornih, što je 10 dolara više nego li Gruzija plaća ruski plin. Ova je cijena "potpuno zadovoljavajuća", rekao je gruzijski predsjednik.

Isporuka iranskog plina pomoći će Gruziji da umanji posljedice krize koja ju je pogodila nakon eksplozije ruskog plinovoda, za koju se pretpostavlja da je bila sabotaža.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙