FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

E.on bi mogao kupovati iranski plin i ulagati u cjevovod

DUESSELDORF, 16. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Njemački energetski divE.on razmatra mogućnost ulaganja u projekte eksploatacije prirodnogplina u Iranu a ne isključuje ni mogućnost sudjelovanja u gradnjiplinovoda koji bi trebao isporučivati iranski plin u Europu, objavioje glasnogovornik te kompanije.
DUESSELDORF, 16. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Njemački energetski div E.on razmatra mogućnost ulaganja u projekte eksploatacije prirodnog plina u Iranu a ne isključuje ni mogućnost sudjelovanja u gradnji plinovoda koji bi trebao isporučivati iranski plin u Europu, objavio je glasnogovornik te kompanije.

Njegov istup uslijedio je nakon što je izvršni direktor kompanije Wulf Berotat dodirnuo tu temu u razgovoru za njemački gospodarski list Handelsblatt.

"Ne može se osporiti da Iran raspolaže drugim po veličini zalihama plina u svijetu", konstatirao je Bernotat, dodajući da mnoge zemlje imaju manje političke ograde kada je riječ o poslovanju s Iranom no što je slučaj s Europljanima i Amerikancima.

Još nije izvjesno jesu li projekti u Iranu izvedivi ali ispravno je koristiti komercijalne prilike, naglasio je Bernotat u razgovoru za Handelsblatt.

Spor Ukrajine i Rusije oko plina pokazao je potrošačima da je važno osigurati pristup resursu kojeg ima sve manje te je spomenuti sukob zapravo bio dobrodošao "poziv na buđenje", naglasio je.

Glasnogovornik kompanije potvrdio je da E.on ne isključuje ni mogućnost sudjelovanja u projektu Nabucco Pipeline. Sudionici tog projekta još raspravljaju o uvjetima gradnje plinovoda koji bi trebao prolaziti kroz Tursku do Europe i transportirati iranski plin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙