FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 22. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 22. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

MOSKVA - Opskrba Gruzije ruskim plinom u nedjelju je prekinuta jer se dogodila eksplozija koja je oštetila glavni plinovod, objavila je agencija Itar-Tass. Vlasti istražuju uzrok eksplozije u ruskoj kavkaskoj regiji Sjevernoj Osetiji, ali zasad nemaju razloga sumnjati da je riječ o namjernome činu. Gruzija u potpunosti ovisi o plinu koji plinovodom stiže iz Rusije. Prekid će vjerojatno pogoditi i susjednu Armeniju koja se ruskim plinom opskrbljuje preko Gruzije. "Popravci će trajati dva do tri dana, to je prva procjena koju su nam dali stručnjaci", prenio je Itar-Tass riječi Vladimira Ivanova, predstavnika ministarstva za hitna stanja Sjeverne Osetije.

PEKING - Saudijski kralj Abdullah stigao je u nedjelju u Kinu na razgovore s kineskim čelnicima o mogućoj suradnji u području nafte i energetike, a taj posjet odražava jačanje trgovinskih veza između dviju zemalja. Abdullahov posjet prvi je posjet jednoga saudijskog vladara Kini otkad su dvije zemlje uspostavile diplomatske odnose 1990. godine. Bilateralna je trgovina ojačala jer Peking nastoji proširiti izvore energije za svoje gospodarstvo u rastu.

FORT CARSON - Jedan časnik američke vojske proglašen je u subotu navečer krivim za ubojstvo iz nehata jer je skrivio smrt zatvorenoga iračkoga generala. Vijeće od šest časnika američke vojske osudilo je časničkoga namjesnika Lewisa Welshofera (43) za kršenje pravila službe, ali nakon šestosatnoga vijećanja oslobodilo ga je optužbe za napad sa smrtnim posljedicama. Welshofer je optužen da je general-bojniku Abedu Hamedu Mowhoushu glavu pokrio vrećom za spavanje, ruku mu stavio preko usta i sjedio mu na prsima i tako ga ispitivao. Bilo je to 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙