FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio seminar za nastavnike o poučavanju o holokaustu

ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Trodnevni seminar za nastavnikepovijesti o strategiji učenja i poučavanja o holokaustu, sa svrhomdodatne edukacije nastavnika i poticanja učenika na razmišljanje iistraživanje tog sramotnog razdoblja svjetske povijesti, završio jedanas u Zagrebu.
ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Trodnevni seminar za nastavnike povijesti o strategiji učenja i poučavanja o holokaustu, sa svrhom dodatne edukacije nastavnika i poticanja učenika na razmišljanje i istraživanje tog sramotnog razdoblja svjetske povijesti, završio je danas u Zagrebu.

Danas se razgovaralo o nastavnome materijalu radi prevencije antisemitizma i ostalih oblika diskriminacije, što je projekt OESS-a i Kuće Anne Frank iz Amsterdama. Bilo je riječi i o uporabi vizualnih izvora u nastavi povijesti te o obrazovnom centru u Spomen-području Jasenovcu.

Predavači seminara, na kojemu je, prema Hrvatskome nacionalnom obrazovnom standardu, najavljeno opsežnije i temeljitije poučavanje o holokaustu u školama, bili su izraelski stručnjaci iz Memorijalnog centra Yad Vashema i predstavnici američkoga Shoah Foundationa te domaći stručnjaci i nastavnici koji su prošli dvotjedno poučavanje o holokaustu u Međunarodnoj školi pri Yad Vashemu.

Seminar je organiziralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo kulture, Spomen-područje Jasenovac i Zavod za školstvo u suradnji s Radnom skupinom za međunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o holokaustu te Yad Vashem iz Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙