FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochetova kći uhićena po povratka u Santiago

SANTIAGO, 28. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Lucia Pinochet Hirirart (64),starija kći bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta u subotu jepo povratku u Santiago uhićena zbog optužbe za utaju poreza ikorištenje lažne putovnice, objavili su dužnosnici u zračnoj luci učileanskom glavnom gradu.
SANTIAGO, 28. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Lucia Pinochet Hirirart (64), starija kći bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta u subotu je po povratku u Santiago uhićena zbog optužbe za utaju poreza i korištenje lažne putovnice, objavili su dužnosnici u zračnoj luci u čileanskom glavnom gradu.

Lucia Pinochet je uhićena pri povratku iz Sjedinjenih Država kamo je pobjegla u srijedu, dan nakon što je čileanski sudac Carlos Cerda optužio petero članova obitelji Pinochet za utaju poreza.

Lucia je prvo zatražila politički azil u Sjedinjenim Državama, ali ga zatim povukla i odlučila se vratiti u domovinu kako bi se odgovorila na optužbe.

Prema izračunima čileanskog nadležnog suda, obitelj Pinochet duguje poreznim službama svotu od 2 milijuna američkih dolara. Protiv glave obitelji, bivšeg diktatora Augusta Pinocheta, već se duže vrijeme vodi postupak za utaju poreza, a ovoga je tjedna optužnica podignuta i protiv njegove supruge, kćeri Lucije i trojice sinova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙