FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Starija Pinochetova kći uhićena u Washingtonu

ZAGREB/SANTIAGO, 25. siječnja 2006. (Hina) - Lucia, starija kći bivšegčileanskog diktatora Augusta Pinocheta, uhićena je u srijedu u zračnojluci u Washingtonu prema optužnici podignutoj u Čileu kojom se obiteljPinochet tereti za utaju poreza, objavio je glasnogovornik čileanskevlade Osvaldo Puccio.
ZAGREB/SANTIAGO, 25. siječnja 2006. (Hina) - Lucia, starija kći bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta, uhićena je u srijedu u zračnoj luci u Washingtonu prema optužnici podignutoj u Čileu kojom se obitelj Pinochet tereti za utaju poreza, objavio je glasnogovornik čileanske vlade Osvaldo Puccio.

Prema međunarodnim agencijama i čileanskim medijima Lucia, jedna od petero članova obitelji Pinochet optuženih za utaju poreza, bila je u Argentini kamo je otputovala dan prije naloga za uhićenje.

Policija je iz toga zaključila da je njezin odlazak iz zemlje bio regularan, jer u to vrijeme nije bio izdan nalog za uhićenje.

Sudac Carlos Cerda izdao je u ponedjeljak nalog za uhićenje Lucie, njezine majke i trojice njezine braće zbog utaje novca, a Prizivni sud u Santiagu u utorak ih je pustio na slobodu uz jamčevinu.

Kako prenosi BBC Mundo na španjolskom jeziku, prema izračunima čileanskog nadležnog suda, obitelj Pinochet duguje poreznim službama svotu od 2 milijuna američkih dolara.

Jedan od sinova je u utorak novinarima, po izlasku iz zatvora, kazao da obitelj nije kriva po optužbama koje je terete.

Aktualno se protiv bivšeg diktatora Pinocheta vodi postupak zbog utaje poreza i kršenja ljudskih prava tijekom njegove vladavine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙