FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: plin teče prema Gruziji

MOSKVA, 29. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Tjedan dana nakoneksplozija koje su oštetile plinovod i za najhladnije zime u višedesetljeća prekinule isporuku ruskoga plina, Gruzija se ponovnoopskrbljuje plinom, objavile su u nedjelju novinske agencije.
MOSKVA, 29. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Tjedan dana nakon eksplozija koje su oštetile plinovod i za najhladnije zime u više desetljeća prekinule isporuku ruskoga plina, Gruzija se ponovno opskrbljuje plinom, objavile su u nedjelju novinske agencije.

U eksplozijama je stradao i glavni dalekovod, a u četvrtak je snažan vjetar prekinuo još jedan električni vod pa je ta zemlja ostala i bez struje.

"Plinovod je očišćen od eksplozivne smjese zraka i plina i pipa je odvrnuta. Plin će teći u Gruziju i dalje u Armeniju", rekao je za Interfax Viktor Krainov, direktor Kavkaztransgaza, podružnice ruskog plinskog giganta Gazproma u Sjevernoj Osetiji, gdje su se prošli tjedan dogodile još uvijek nerazjašnjenje eksplozije na plinovodu.

Stanovnici Gruzije punih su se tjedan dana zbog nestašice plina smrzavali na polarnim hladnoćama koje su zahvatile tu republiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙